wauglen vildmark orig jpg    Titel
Start Fjällvandra i Bohuslän

Bra att veta

2021

Bokningsbart 10 maj till

9 oktober med vissa undantag. "läs mer  här"

Coronapandemin kan ställa till det. Hör av dig för aktuell information.


Telefon: 0524-320 15

Mobil:     070-692 11 88
Epostadress: kontakta@wauglen.se

Webbadress: www.wauglen.se

Besöksadress:
Vaglen 12
455 96 HEDEKAS

 

Värdar

Eva och Mats Jonsson

Facebbok3.jpg

 

 

sve10vgifmed markering och pil

 

Karta/vägbeskrivning via "hitta.se"

Koordinatanvisning

RT90:
X: 6507682, Y: 1261382
WGS84:
Lat N 58° 37′ 33″

Lon E 11° 41′ 46″
Decimal:
58.6259, 11.6964

 

Boende Kynnefjäll Bohusleden Fotoalbum Hitta hit Partners OBS
                                                                                    

BOHUSLEDEN 

bohusleden collage jpg reigerad

 

Bohusledens sträckning genom vildmarksområdet Kynnefjäl ger vandraren spännande och intressanta naturupplevelser. Här finns mängder med sjöar och vattendrag, berg och dalar, myrar, blåbärsgranskogar och vidsträckta lingonmoar. Ett säpräglat och omväxlande landskap med en flora och fauna där sydländska och norrländska arter möts på ett märkligt sätt. En vildmark som snarare för tankarna till den norrländska taigan är ett område mindre

är 30 min från den Bohuslänska kusten

 

Från söder till norr kan sträckan beskrivas så här: 

Porten till Kynnefjäll kan sägas vara vägkorsningen vid Lundens vaktstuga cirka 15 km norr om Svarteborg. Därefter går leden norrut c:a 8 km genom ett småkuperat landskap, längs med sjöar och vattendrag till Restadtegen där den korsar fjällvägen mellan Sörbygden och Bullarebygden. Ett tips är att här välja att vandra på den vackra Maleleden som efter c:a 4 km åter ansluter till Bohusleden. Efter ytterligare några kilometer kommer man in i naturreservatet Kynnefjäll, passerar Vaktarkullen och fortsätter på den västra sidan om den undersköna vildmarksjön Stora Holmevatten och vidare förbi de vackra sjöarna Sälesjön och Sjökärrssjön. Vid  Hagen paseras väg och leden fortsätter sedan mot Flötemarken och Kynneälv. Därefter vidare norrut på västra sidan om Kornsjöarna och passage av väg 164. Därefter fortsatt norrut  mot Norska gränsen där sedan leden viker av västerut mot Bullarebygden.

 

Från Lunden till Bullarebygden totalt sett en sträckning på c:a  6 mil, alltså en vandring lämplig för tre till fyra dagsetapper.

Mer om bohusleden hittar du på: www.bohusleden.se

Här finns beskrivningar över alla etapper och en kartplanerare som underlättar planeringen och ger tips och värdefull information. Här finns också detaljerade kartor som kan skrivas ut.

Vi kan arrangera vandringar på Bohusleden utöver våra färdiga paket och hjälpa till med både transporter, övernattning och annan utökad service.

Vi har egen anslutningsled från vår anläggning till Bohusleden.

 

Våra paketarrangemang hittar du "här"

 

 

 

Copyright 2007 Wauglen Vildmark